pondělí 28. března 2016




Čočka s pečeným květákem





Ingredience:
200 g červené čočky
1 cibule
2 stroužky česneku
70 g rajčatového protlaku
lžička římského kmínu
olej
chilli, sůl, pepř

1 malý květák
olivový olej
bylinková sůl

K podávání :
4 tortilly
zakysaná smetaná
čerstvý koriandr nebo petržel

Květák rozebereme na malé růžičky, oplachneme. Osolíme a bohatě zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 30 minut při 200°C. 
Nakrájenou cibuli opečeme na oleji, přidáme nasekaný česnek, chilli a římský kmín a necháme chvilku rozvonět. Přidáme  opláchnutou čočku, rajčatový protlak a hrnek vody. Vaříme do změknutí. Před koncem vaření osolíme. 
Podáváme v tortille s pečeným květákem, koriandrem a kysanou smetanou.












Žádné komentáře:

Okomentovat