neděle 30. října 2016







Housky - dýně






Ingredience :

550 g hladké mouky
21 g droždí
180 ml teplého mléka
65 g rozpuštěného másla
1 vejce
180 g dyňového pyré*
1/2 lžičky soli
2 lžíce cukru

1 vejce na potření a vlašské ořechy na ozdobu


Postup :

Nejprve uděláme kvásek. Potom z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple 1,5 hodiny kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na 16 stejných dílů a vytvoříme bochánky, které nakrájíme jako sluníčko /8 x/. Housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a na něm necháme ještě 20 minut kynout. Po nakynutí pomažeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme ořechem a pečeme cca 20 minut na 180°C.

* Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme péct /přikryté/ na 15 minut na 180°C.
Upečenou dýni necháme vychladnout a rozmixujeme.











A na závěr recept na slíbenou dýňovou marmeládu.

Suroviny :

1 dýně Hokaido
3 pomeranče
2 citróny
cukr

Postup : Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Pomeranče a citróny oloupeme. Odstraníme z nich i bílou slupku. Nakrájíme a přidáme k dýni. Přilijeme trochu vody a dáme vařit. Necháme změknout. Můžeme směs rozmixovat nebo rozšt'ouchat. Dle chuti přidáme cukr a necháme vařit ještě 5 minut. Vařící plníme do skleniček.





Žádné komentáře:

Okomentovat