úterý 5. ledna 2016




Domácí hamburger







na burger :

750 g mletého hovězího masa
1/2 cibule nakrájené nadrobno a lehce osmažené
1 stroužek drceného česneku
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky worcesterské omáčky
1 žloutek
sůl, pepř
plátkový sýr

Všechny přísady dobře promícháme. Zformujeme burgery, potřeme tence olejem a grilujeme asi 4 minuty po každé straně. Před koncem grilování na každý burger položíme plátek sýra.

na dokončení :

hamburgerové housky
majonéza
kečup
salát
cibule
okurka
rajčátka

Opečeme rozkrojené hamburgerové housky. Smícháme majonézu s kečupem a potřeme spodní díl housky, na něj položíme list salátu a burger. Ozdobíme okurkou, cibuli a rajčátkem. K tomu jako bonus domácí hranolky.










Žádné komentáře:

Okomentovat