pondělí 26. října 2015


Celerová krémová polévka s krutony






Ingredience :

1 celer větší
1 pórek, pouze bílá část
2 brambory
1 jablko
2 l zeleninového vývaru nebo vody
200 ml mléka
100 ml smetany
sůl, pepř, muškatový oříšek
olej

na česnékové krutony :

4 krajíce chleba nakrájeného na kostky
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje

Na oleji opečeme nakrájený pórek - asi 3 minuty. Přidáme nakrájený celer, jablko a brambory. Chvíli opečeme. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Rozmixujeme. Přilijeme mléko a smetanu. Polévku prohřejeme a ochutíme.
Krutony : Utřený česnek promícháme s olejem a chlebem. Opečeme na pánvi.
Polévku  můžeme ozdobit osmaženým plátkem anglické slaniny.








3 komentáře:

  1. Ta vypadá moc dobře. Určitě ji doma vyzkoušíme.
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vypadá moc dobře. Určitě ji doma vyzkoušíme.
    M.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušejte. I syn , který zeleninu moc nemusí, ji má rád. B

    OdpovědětVymazat