čtvrtek 4. února 2016




CHURROS





Ingredience :
250 ml mléka
50 g másla
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
200 g hladké mouky
3 vejce
olej na smažení


Mléko, máslo a sůl přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme mouku s cukrem. Mícháme tak dlouho dokud se nevytvoří tuhé těsto. Necháme vychladnout. Do prochladlé hmoty postupně mixerem vmícháme vejce. Mícháme než vznikne hladké těsto.
Těsto vložíme do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou. Do hrnce s rozehřatým olejem /180°C/ stříkáme tyčky o délce 8-10 cm. Konec ustřihnout nůžkami. Smažíme do zlatová /cca 3 minuty/. Vyndáme na ubrousky. Obalíme v cukru se skořici. Podáváme nejlépe ihned s čokoládovým krémem.

Krém :
200 ml smetany ke šlehání
špetka skořice
2 lžičky rumu
100 g hořké čokolády

Smetanu přivedeme k varu. Odstavíme. Přisypeme cukr, nalámanou čokoládu a rum. Vymícháme do hladká.










2 komentáře: