středa 10. února 2016





VEKA






Ingredience :
500 g hladké pšeničné mouky
300 ml vlažné vody
1 vejce
2,5 lžičky instantního droždí
2 lžíce sušeného mléka
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky soli

Všechny suroviny dáme do robota a necháme asi 8 minut míchat. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 2 bochánky.
Bochánky rozválíme na tenké ovály a stočíme jako roládu. Konce prstem vtlačíme dovnitř. Přeložíme na plech/ vyložený papírem na pečení/, přikryjeme a necháme 40 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme prvních 10 minut na 195°C , potom snížíme teplotu na 175°C a pečeme cca 15 minut. Po upečení přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.









Žádné komentáře:

Okomentovat