pondělí 8. února 2016






Dort Raffaello








Ingredience :
6 vajíček
150 g cukru
170 g mouky hladké
40 g másla
vanilka
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce, cukr a vanilku šleháme do husté, pevné pěny /cca 10 minut/. Do vaječné hmoty zlehka vmícháme prosátou mouku. Nakonec velice opatrně vmícháme rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme na 175°C asi 35 minut. Hned po upečení piškotový korpus /ve formě!/ z výšky 30-40 cm upustíme na zem. Piškot po vychladnutí zůstane rovný. Necháme vychladnout. Vychladlé těsto překrojímena 3 pláty. Pláty těsta potřeme krémem. Celý povrch dortu také potřeme a libovolně ozdobíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.


Krém:
300 ml smetany ke šlehání
250 kokosového mléka
200 g bílé čokolády
350 g mascarpone
100 g kokosu 
Smetanu a kokosové mléko/ ze kterého jsme slili vodu/ přivedeme k varu. Sundáme ze sporáku a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda spojí se smetanou. Dáme vychladit do chladničky /nejlépe přes noc/. Vychlazený krém vyšleháme spolu s mascarpone do jednotné hmoty. Přidáme kokos a promícháme.
















Žádné komentáře:

Okomentovat