středa 24. února 2016





Dort tiramisu





Ingredience :  

6 vajíček
200 g cukru
150 g hladké mouky
50 g solamylu

160 ml silné kávy
80 ml amaretta /nebo rumu/


500 g  mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
80 g cukru

100 g nastrouhané hořké čokolády

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke sněhu postupně zašleháme cukr, potom žloutky. Solamyl a mouku smícháme a prosijeme do ušleháné vaječné směsi. Opatrně zamícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté toubě na 160°C cca 35 minut. Upečený korpus necháme vychladit.
Korpus dvakrát prořízneme. Každý díl korpusu pokropíme kávou s amarettem a namažeme krémem. Posypeme čokoládou. Všechny části položíme postupně na sebe. Zbytkem krému potřeme strany a vršek dortu. Posypeme čokoládou a boky ozdobíme mandlemi. Necháme vychladit v chladničce.

Krém : Smetanu ušleháme. Mascarpone smícháme s cukrem a potom vmícháme ušlehanou smetanu.












Žádné komentáře:

Okomentovat